Yıl Sonu İş ve İşlemleri

Yıl Sonu İş ve İşlemleri

2018 - 2019  eğitim - öğretim yılı 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek olması vesilesiyle, aşağıdaki iş ve işlemlerin zamanında, titizlikle yapılması okulumuzdaki işleyişi olumlu etkileyecektir.

09.05.2019 483

T.C

TÜRKOĞLU KAYMAKAMLIĞI

YILDIZKENT ŞEHİT ŞEREF ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

2018 - 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YIL SONU YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

 

1          Seçmeli dersler dahil tüm dersler puanla değerlendirilecektir. Bu puanlamalar dersin özelliğine göre sınav, proje, ürün dosyası ve ders etkinliklerine katılımdan verilebilecektir.

2          07 Haziran 2019 tarihine kadar  Ders, Proje, Öğrenci Ürün dosyası, Ders etkinliklere katılım ve Davranış Notları e-okula girilecek.  Geçerli mazareti olmadan  sınavlara girmeyen öğrenciler için ilgili ders hanesine (G) yazılarak tamamlanacaktır.

3          10 Haziran  2019  tarihinde Ders, Proje, Öğrenci Ürün Dosyası, Ders ve etkinliklere katılım notları e-okula girilecek. Not Fişleri kontrol edilerek  imzalanıp okul idaresine teslim edilecektir.

4          10 Haziran  2019 tarihinde Davranış notları (5,6,7 ve 8. Sınıflar her ders için ayrı girilir.) Davranış notlarını giren öğretmenler için çıktısı   imzalanarak okul idaresine teslim edilecek.

5          Öğrencinin okuduğu tüm kitaplar sınıf rehber öğretmenlerince e-okula girilecek.(Özellikle Kahramanmaraş Bilgi ile buluşuyor’’ adlı kitap okuma yarışmasında okunan kitaplar ilgili öğrencinin e-okul dosyasına işlenecektir.

6          Sınıf Rehber Öğretmenlerimizce kendi sınıflarındaki öğrencilerin yıl boyunca katılmış olduğu (yarışma, sosyal-kültürel etkinlikler, sportif çalışmalar v.b) etkinlikler e-okul sistemine işlenerek onaylanmasının sağlanması ve sosyal etkinlikleri tamamladı bölümü sınıf rehber öğretmenlerince e-okula işlenecek.

7          E-okulda karne öğretmen görüşü kısmı sınıf rehber öğretmenleri tarafından öğrencilerin gelişim seviyesine uygun olarak her öğrenci için öğrenciyi yansıtan istek ve önerileri belirtecek şekilde, öğrenciye özel olarak doldurulacak.

8          10 Haziran  2019 tarihine kadar dönem sonu rehberlik faaliyet raporları sınıf rehber öğretmeni tarafından birlikte hazırlanıp bir nüshası idareye teslim edilecek.

9          Ders defterlerindeki eksiklikler ders öğretmenlerince kontrol edilip son güne bırakılmadan tamamlanacak. (Kazanım, devamsızlık bölümlerine her ders için ayrı imza atılacak). Öğretmen nöbet defterinde imzası bulunmayan öğretmenler nöbetleri bulunan günleri kontrol ederek eksik imzalarını tamamlayacaklar. Yıl sonunda ders defterleri sınıf rehber öğretmenlerince kontrol edilerek, varsa eksiklikler tamamlanarak okul idaresine teslim edilecek.

10        12.06.2019 tarihine kadar yıl sonu ŞÖK ve Zümre Öğretmenler kurulu toplantıları yapılıp, toplantı tutanaklarının bir nüshası idareye teslim edilecek.

11        Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) toplantıları 27 - 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında toplanarak kararlarını verecek ve alınan kararlar (özellikle sınıf tekrarı veya geçti/kaldı şeklinde)e-okul  sistemine zamanında işlenerek, toplantı tutanakları 10.06.2019 tarihine kadar okul idaresine teslim edilecek.

12        10 - 13  Haziran 2019 tarihleri arasında öğrencilerin bir üst sınıfa geçmesi veya sınıf tekrarına kalması ile ilgili işlemler neticelenmiş olacak, karneler ve sınıf geçme defterleri kontrol edilerek imzalanacak.

13        13.06.2019 tarihinden önce Ders Kesim Raporları tüm öğretmenler tarafından hazırlanıp bir nüshası idareye teslim edilecek.

14        13.06.2019 tarihinden önce tüm öğretmenlerimiz Yaz tatilini geçirecek oldukları adresleri ve telefon numaralarını dilekçe ile idareye teslim edecek.

15        Yazılı kağıtları tomarları düzgün paketlenmiş,  üzerinde hangi ders olduğu, o tomarda kaç kağıt bulunduğu, sınıfları, hangi döneme ait olduğu, kaçıncı yazılı olduğu, belirtilmiş bir şekilde tutanakla idareye teslim edilecek.

16        13.06.2019 tarihine kadar Proje ve Ders ve Etkinliklerine Katılım ölçeklerinin bir nüshası idareye teslim edilecek.

17        Sınıf dolaplarının üzerini boşaltınız dolap içlerinin gerekli tertip düzenini sağlayınız, şahsınıza ait malzemelerinizi alınız, sınıf, bölüm, derslik, oda, dolap, kapı vb.yerlerin anahtarlarını idareye teslim ediniz.

18        Sınıf panolarını, kulüp panolarını, tanıtım köşelerini 20.06.2019 Perşembe gününe kadar boşaltınız. Grafikleri kaldırınız.

19        Dönemin son günleri olması nedeniyle, derslere zamanında girme ve nöbet hizmeti görevlerine itina gösterilmesi gerekmektedir.

 

 

09.05.2019

Mehmet DOĞAN

Okul Müdürü

İLETİŞİM

Adres:
KILILI MAH. ŞEHİT POLİS HALİL AKSAK CAD. YILDIZKENT ŞEHIT ŞEREF ORTAOKULU BLOK NO 43 TÜRKOĞLU / KAHRAMANMARAŞ


Telefon
(344) 629 2027


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın