Yardımcı Personel

Yardımcı Personel

Yardımcı Personel

02.11.2017 1001

 

YILDIZKENT ŞEHİT ŞEREF ORTAOKULU  TEMİZLİK  PLANI

S.N

TEMİZLİK ALANI

GÜNLÜK

HAFTALIK

AYLIK

YARIYIL VE  YAZ TATİLİ

1

TUVALET VE  LAVABOLAR

Erkek öğrenci, kız öğrenci ve öğretmenler tuvaleti her gün deterjanlı su ile yıkanır. Ayrıca tuvaletlere öğle arası ve öğleden sonra ikinci teneffüs olmak üzre günlük en az üç kez bol su dökülür. Camlar açılır ve havalandırılır.

Tuvaletler, lavabolar ve aynalar  her Cuma günü deterjanlı su ile yıkanır ve fırçalanır, silinir .Günlük yapılması gereken işler yapılır.  

Bol deterjanlı köpüklü suyla tuvalet ve lavaboların temizliği yapılır. Duvar ve tavandaki örümcek ağları alınır. Kapılar, pencereler kontrol edilir. Küçük tamiratlar yapılır. Lambalar silinir.

İhtiyaç olan alanlarda tamirat ve tadilat işleri  yapılır.

2

İDARE ODALARI VE ÖĞRETMENLER ODASI

Mesai başlamadan önce odaların kuru temizliği yapılıp, paspaslanır, masaların, sandalyelerin, sehpaların tozu nemli bezle alınır.Camlar açılır, odalar havalandırılır. Mesai bitiminde ise odalar süpürülür, paspaslanır ve çöp kovaları boşaltılır.

Dolapların, dosyaların ve diğer elektronik eşyaların tozları alınır. Elektrik ve diğer aksamlar  kontrol edilir.

Deterjanlı, köpüklü bol su ile genel temizlik yapılır ve ilaçlanır. Eksiklikler okul yönetimine bildirilir.

Odaların ihtiyaçları doğrultusunda gerekli temizlik ve tamirat  çalışmaları yapılır.

3

SINIFLAR - KORİDORLAR VE MERDİVENLER

Koridorlar ve sınıflar sabah ve öğle arası olmak üzre, (gerekli görüldüğünde her an) günlük en az iki kez paspaslanır. Sabahları ve teneffüs aralarında sınıflar havalandırılır. Yazı tahtası silinir. Çöp kutuları boşaltılır. Sıraların üstünde ve gözünde bırakılan çöpler çöp kutusuna atılır.Son dersin bitiminde, sınıflar ve koridorların; genel temizliği yapılır.  Sınıflardaki tamir ve tadilat gerektirecek durumlar tespit edilerek, okul yönetimine bildirilir. Binadan ayrılmadan önce pencereler  ve kapıların kapalı olma durumu  kontrol edilerek, açık olan kapı ve pencereler kapatılır.

Sınıflar ve koridorlar Cuma günü deterjanlı bol su ile yıkanır ve fırçalanır, silinir. Sınıf duvarlarında, kapılarında ve koridorlarda dikkat çeken lekeler silinip, örümcek ağları alınır. Sınıflardaki elektronik eşyaların, dolapların ve panoların tozları alınır.

Okul binası komple yıkanır ve ilaçlanır.  Kapı, pencere, kornişler ve perdeler gözden geçirilir..  Diğer  aksaklıklar okul yönetimine bildirilir.

Okulun bütün birimleri baştan aşağıya köpüklü suyla yıkanır . Duvarda sıraların zarar verdiği yerlere koruma yapılır..Okulun dış cephe, boya ve badana tamiratı  yapılır.  Eğer ihtiyaç olursa okul ve tüm eklentileri  ilaçlanır.

4

BAHÇE - ATATÜRK BÜSTÜ VE KAZAN DAİRESİ

Kazan dairesinin günlük olarak temizliği yapılır. Atatürk Büstü ve çevresinin temizliği ve bakımı yapılır. Bahçede bulunan çöpler boşaltılır ve çöp poşetleri takılır.

Haftalık kalorifer külleri ve pislikleri toplanıp dökülür.  Kazan dairesi yıkanır. Genel bakım ve kontrol işleri yapılır. Kazan su seviyesi ve basınçlar kontrol edilir. Kömür ve odunlar düzenlenir.

Kazan dairesi yıkanır. Genel bakım ve kontrol işleri yapılır. Kazan su seviyesi ve basınçlar kontrol edilir. Kömür ve odunlar düzenlenir.

Okul bahçesindeki ağaç ve çiçekler budanır, sulanır ve ilaçlanır. Bahçede bulunan bankların tamiratları yapılır.

 

        

                                           

                       

                                                                             

 
   Savaş KILLI      

02.09.2019

   Yardımcı Personel      

 Mehmet DOĞAN             

Okul  Müdürü

 

İLETİŞİM

Adres:
KILILI MAH. ŞEHİT POLİS HALİL AKSAK CAD. YILDIZKENT ŞEHIT ŞEREF ORTAOKULU BLOK NO 43 TÜRKOĞLU / KAHRAMANMARAŞ


Telefon
(344) 629 2027


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın