Okulumuzda Deprem Tatbikatı

Okulumuzda Deprem Tatbikatı

Okulumuzda bölgemizin birinci dereceden deprem bölgesi olması nedeniye yıl içerisinde ara ara yapılan deprem tatbikatlarımıza  1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla okulumuzda bulunan tüm personellerimizin  ve öğrencilerimizin  katılımı ile öğrencilere olası deprem, yangın ve afet durumlarında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verildi. Afetler sırasında doğru olarak bilinen ama yanlış olan uygulamalar hakkında da bilgiler aktarıldı.

04.03.2021 312

"DEPREM DEĞİL TEDBİRSİZLİK İNSAN HAYATINI TEHDİT EDİYOR"

Öğrencilerimize deprem sırasında yaşananlara, depremde insanların nasıl zarar gördüğüne ilişkin bilgileri anlatıldı. Öğrencilere depremin doğal bir olay olduğunu ve insan hayatını tehlikeye düşüren şeyin aslında deprem değil, depreme dayanıklı olmayan binalar inşa etmenin ve gerekli tedbirlerin alınmamasının sonucunda oluşan bir faktör olduğunu, özellikle sağlam konutlar inşa edilmesi gerektiğine ve bina içerisinde nesnelerin duvara sabitlenmesiyle insan hayatının daha az tehlike altında kalabileceğine vurgu yapıldı.

"DEPREM ANINDA KENDİNİZE YAŞAM ALANI OLUŞTURUN"

Deprem yaşanmadan önce de gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine değien acil durum çantaları hazırlanması gerektiğini ve içerisinde bulunması gereken temel malzemeleri de öğrencilerle paylaşıldı. Depremin yaşandığı anda ise bulundukları mekanlarda kendilerini koruyacak ve yıkıntılar arasında kendilerine yaşam alanı oluşturacak tekniklerin neler olduğuna ilişkin olarak da bilgiler verildi; "yaşanan depremde hayatta kalmanın en önemli yolu bulunduğunuz mekanda kendinize bir yaşam alanı oluşturulmasıdır. Çökerek küçülme yöntemiyle çevrenizdeki dolap, masa gibi yüksek ölçekli cisimlerin yanında korunma yöntemi sağlamanız düşecek parça ile sizin alanınız arasında bir boşluk bırakacaktır. Bu alanda kurtarma ekipleri gelene kadar size uzun bir süre hayatta kalma olanağı sağlar" uyarısında bulundu.

 



04-03-2021


04-03-202104-03-202104-03-202104-03-202104-03-202104-03-202104-03-2021




 

 

İLETİŞİM

Adres:
KILILI MAH. ŞEHİT POLİS HALİL AKSAK CAD. YILDIZKENT ŞEHIT ŞEREF ORTAOKULU BLOK NO 43 TÜRKOĞLU / KAHRAMANMARAŞ


Telefon
(344) 629 2027


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın