Etkili Ders Çalışma

Etkili Ders Çalışma

 

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için az bir zaman kaldı. Bu sene 1 Haziran´da yapılacak sınav öncesi çalışamya devam eden sevgili öğrenciler, çalışma motivasyonunuzu artırmak için aşağıdaki önerileri dikkate almanızda fayda var;

24.04.2019 628

 

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için az bir zaman kaldı. Bu sene 1 Haziran´da yapılacak sınav öncesi çalışamya devam eden öğrencilerimiz için; önce bir hedef belirlemek gerekir. İnsanları motive eden en önemli faktörlerden biri başarmayı istedikleri hedeflerinin olmasıdır. Bu yüzden bir amacınız olsun ve ona ulaşacağımıza inanmanız gerekir. Çünkü hedefi olmayan bir yelkenliye hiçbir rüzgâr yardım edemez. Sevgili öğrenciler, çalışma motivasyonunuzu artırmak için aşağıdaki önerileri dikkate almanızda fayda var;

 

1- Başarının yolu kendinize olan güveninizden geçer. Hedefe ulaşacağınıza dair inancınız zayıfsa kısa sürede pes edersiniz. Aklınızdan çıkarmayın; inanç ve özgüven bu zorlu yolculukta size güç verir, sorunları aşmanızı kolaylaştırır.

2- Ders çalışmaya gönülsüz başlamış olsanız bile konuları öğrendikçe daha fazla keyif alabilir ve çalışma isteğiniz artabilir. O halde ders çalışmak için içinizden güçlü bir ilham gelmesini beklemeyin, işi daha fazla ertelemeden bir yerden başlayın.

 3- Evde size ayrılmış bir oda yoksa bile, verimli çalışmanızı sağlayabilecek bir alan belirlemenizde yarar var. Çünkü nerede çalışacağını bilmeyen bir öğrenci için başlamak zor olur.

4- Çalışma mekânınız veya odanız iyi havalandırılmış, uygun ısıda ve iyi aydınlatılmış olmalı. Dikkatinizi dağıtacak afiş, poster gibi görselleri olabildiğince azaltın.
5- Ortamın sessiz olmasına dikkat edin. Dışarıdan gelen gürültüler dikkatinizi dağıtabilir.
6- Çalışacağınız derslerle ilgili kitap, defter gibi araç-gerecinizi yanınızda bulundurun. Böylece bunları almak için her seferde zaman kaybetmezsiniz.
7-  Konuları öğrenirken televizyonunuz açık olmasın. O sırada oynayan bir film veya gözünüze çarpan bir sahne uzun süre sizi ders çalışmaktan alıkoyabilir.
8- Yatakta uzanarak çalışmak, kısa sürede uykunuzu getirebilir. Masanızda çalışmaya gayret gösterin.
9- Cep telefonu ve bilgisayar gibi araçları odanızda bulundurmamaya çalışın. Gerekmedikçe telefonla konuşmayın, sosyal medyada gereksiz zaman harcamayın.
10- Son zamanlarda gençleri dersten alıkoyan en önemli faktörlerden biri dijital platformlarda oyun oynamak. Bunu mola anlarına bırakmanızda ve belli bir süreyi aşmamanızda fayda var.
11- Size zor gelen dersleri ihmal etmeyin. Tersine kolay öğrendiklerinizden daha fazla zaman ayırmanız gerektiğini unutmayın. Yeterli çabayı gösterdiğinizde başlangıçta zor gelen dersi bile öğrendiğinizi görürsünüz.
12- Zor dersleri ya da konuları bedensel ve zihinsel olarak yorgun olmadığınız zamanlarda çalışın.
13- Öğrendiğiniz konuları kalıcı kılmak için mutlaka çok çok soru çözün ve  tekrar edin ve bilgileri kullanmaya çalışın.
14 Çalışma süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte, 45 dakika çalışıp 15 dakika dinlenmek birçok öğrenci için makul bir süre.

15- Çalıştığınız konularla ve bütün derslerle ilgili süre tutarak bol bol soru çözün; biliyorsunuz ki sınavlarda bilgi kadar zamanı kullanmakta önemlidir.

16- Hedefinizi belirleseniz de bu süreçte zorlandığınız, sıkıldığınız veya yorulduğunuz anlar olacak. Zaman zaman çalışma isteğiniz azalacak, performansınız düşecek. Bu süreçte psikolojik olarak sizi motive ederek, güç ve moral veren kişilere ihtiyaç duyacaksınız. Enerjiye ihtiyacınız olan bu zorlu süreçte, moralinizi bozacak, kendinizi kötü hissettirecek kişilerden uzak durmanızda fayda var.

İLETİŞİM

Adres:
KILILI MAH. ŞEHİT POLİS HALİL AKSAK CAD. YILDIZKENT ŞEHIT ŞEREF ORTAOKULU BLOK NO 43 TÜRKOĞLU / KAHRAMANMARAŞ


Telefon
(344) 629 2027


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın