Anneler Gününüz Kutlu Olsun!

Okulumuzun Kıymetli Annelerine; ne zaman veli toplantısı yapsak babalardan çok sizi aramızda gördük. Velini arayalım dediğimizde öğrencilerimiz ilk sizlerin numarasını verdi. Kermes yapalım dedik imdadımıza siz koştunuz. Milli bayramlarımızda, sosyal etkinliklerimizde öğretmenlerimizin destekçisi siz annelerimiz oldunuz. Okul aile birliğinde sayıca üstünlük siz annelerimizde oldu.   Bir çocuğun dünyaya gelmesi, onun büyümesi, kahvaltısını yapıp okula gitmesi, bakımı, beslenmesi, kıyafeti biliyoruz ki ilk sizin dikkatinizden geçiyor. Çocuklarımızın okul formasındaki söküğü de dizindeki yarayı da ilk fark eden  siz oldunuz.  Sınıf öğretmenlerimize babası duymasın anneler biz aramızda sevgi ile hallederiz, çocuk bunlar kavga da ederler diyen de siz oldunuz. Kimi zaman yorgunluktan  ağladınız kimi zaman sevinçten. Her zaman duygularınızı  bizimle paylaştınız, çabamıza ortak oldunuz.   Bazen anlaşılmadınız, bazen bizler de size yüklendik belki, hem evde hem işte hem okulda koşturmak her şeye yetişmek, hem aileyi ayakta tutmak hem huzursuzluk çıkmasın diye pek çok şeyi sineye çekmek size ağır geldi zaman zaman. Biz bu yükü sizinle bazen paylaşabildik bazen de paylaşamadık. Bizim de sizin de ortak gayesi her zaman çocuklarımız oldu. Öyle ki sizi okula çağırdığımız zamanlarda yüreğinizin endişeden titrediğini de gördük, öğrencilerimiz ödül aldığında yüreğinizin sevinçten ferahladığını da. Siz değerli annelerimiz okulumuzun en kıymetli parçası, bu ailenin bir üyesi oldunuz.   Bu zor günlerde yükünüz daha da arttı, evde işlerin çoğu size kaldı biliyoruz. Okulumuz, öğrencilerimizle birlikte siz değerli annelerimizi de özledi. Sabretmeye devam edip bu günleri birlikte aşacağız. Sizler çocuklarınız hayatına tomur tomur çiçekler  ekerken onlar bir gün gökyüzünde uçan kuşlar gibi izler bırakıp kendi yollarına gidecekler. Evleriniz sakinleşecek, herkes kendi yuvasında olacak. Şimdi aynı sofrada neşenin, gürültünün eksik olmadığı bu günleri özlemle hatırlayacaksınız. O günler geldiğinde anneler  "Keşke hiç büyümeselerdi de çocuklarım yanımda olsalardı." derken çocuklarınız "Keşke hiç büyümeseydik de annemizle kalsaydık." diyecekler. O günler gelmeden bu güne sahip çıkmak, birbirimizin kıymetini anlamak ümidiyle. Sizler sadece çocuklarınız için değil bizim için de çok değerlisiniz. Ne kadar zaman geçerse geçsin her zaman güzel, her zaman dünyanın en iyi annesi sizsiniz.    Anneler Gününüz Kutlu Olsun.   Sevgi ve Saygılarımızla.

09.05.2021 263