2023 Eğitim Vizyonu Toplantısı Yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığımızın ´´2023 Eğitim Vizyonu´´ çerçevesinde Yıldızkent Şehit Şeref Ortaokulu ´´2023 Eğitim Vizyonu´´ çalışmalarına, okulumuz ´´2023 Eğitim Vizyon Çalışma Ekibi´´ oluşturularak belirlenen plan dahilinde çalışmalarına başladı.

12.04.2019 736

12-04-201912-04-201912-04-201912-04-201912-04-201912-04-2019

T.C

TÜRKOĞLU KAYMAKAMLIĞI

Yıldızkent Şehit Şeref Ortaokulu Müdürlüğü

2023 Eğitim Vizyon Belgesi Öğretmenler Kurulu Toplantısı

Aşağıdaki gündem maddelerini değerlendirmek üzere 12.04.2019 tarihi Cuma günü yapılan Öğretmenler Kurulu  toplantısında alınan kararlar aşağıya çıkarılmıştır.

GÜNDEM MADDELERİ

1. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinin Felsefesi

2. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi Okul Modeli

3. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Yönetimi

4. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm

5. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde Ölçme ve Değerlendirme

6. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde Özel Eğitim

7. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

8. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde Yabancı Dil Eğitimi

9. 2023 Eğitim Vizyon Belgesi Okul Çalışma ekibinin oluşturulması

ALINAN KARARLAR

1. Açılış ve yoklama imzası bulunan bütün öğretmenlerin hazır olduğu görüldü.

2. MEB 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinin Felsefesiyle ilgili insana ait evrensel, maddi, manevi ve millî tüm değerleri kapsayan bir olgunlaşma, değişim ve ahlak güzelliği kazandırmak kurumumuzun öncelikli hedefidir.

3. Model olarak okulumuzu  her çocuğun evrensel, millî ve manevi erdemlerin ışığında yaşam becerilerini içselleştirildiği mekânlar olarak görüyoruz. Okulumuzun, eğitim sistemimizin, öğrencilerimizi içinde bulunduğu muhitin öncelikleri doğrultusunda amaçlara sahip olmaları ve bu amaçları gerçekleştirmek için faaliyetlerini düzenlemeleri temel modelimizdir.

4. İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesiyle ilgili olarak öğretmen ve okul yöneticilerimizin mesleki gelişim etkinliklerinin desteklenerek, çağın getirmiş olduğu yenilikleri takip ederek; yeni bir mesleki gelişim anlayışı oluşturmak temel hedefimizdir.

5. Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşümle ilgili olarak kurumumuzda öğrenmede dijital ortam ve materyallerinin kullanım yaygınlığına bağlı olarak bu ortamlardaki öğrenmeyi ölçmek ve değerlendirmek üzere araçlar geliştirilerek; bu anlamda ülkemizde ve küresel dünya ortaya çıkan gelişmeler yakından takip edilecek.

6. Ölçme ve Değerlendirme akıl yürütme, eleştirel düşünme, yorumlama, tahmin etme ve benzeri zihinsel becerilerin sınanmasına yönelik değerlendirmeler önceliğimiz olacak ve bilgi depolamak, formül ezberlemek gibi işlemlere ihtiyacın kalmadığı bir yaklaşım oluşturulmaya çalışılacak.

7. Özel Eğitimle ilgili olarak özel gereksinimli çocukların tespiti için okulumuzda sene başında ve ihtiyaç halinde her daim taramalar yapılarak; özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarla ilgili RAM’lara yönlendirilerek sürekli irtibat halinde olunacaktır.

8. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlıkla ilgili olarak kurumumuzda öğrencilerin kendilerini ve meslekleri tanımayla ilgili farklı meslek gurubunda çalışan kişilerle buluşturup onlardan mesleklerle ilgili bilgiler edinmelerini sağlayarak, yıl içerisinde özellikle 8. Sınıf öğrencilerinin farklı okul türlerini ziyaret etmeleri sağlanacaktır.

9. Okulumuzda Yabancı Dil Eğitimiyle ilgili olarak yabancı dil eğitimi için, yabancı dil eğitiminde dil politikalarını, dil öğretim standartlarını ve sınıf içi uygulamalara ağır verilecektir.

10. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesinin temel felsefesi, uygulama politikası ve içeriği görüşülerek okulumuza ait 2023 Eğitim Vizyon Belgesi çalışma ekibi şu şekilde oluşturulmuş;

S.NO

ADI SOYADI

ÜNVANI

KOMİSYON GÖREVİ

İbrahim TAŞDEMİR

Müdür Yardımcısı

Komisyon Başkanı

Nihal YAĞMUR

Matematik Öğretmeni

Özcan KALAYLI

İngilizce  Öğretmeni

Sedat GÜZEL

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Komisyon Üyesi

ve oluşturulan bu çalışma ekibi her ayın 1 ile 5 ‘i arasında 2023 Eğitim Vizyon Belgesi  kurum çalışma raporu düzenleyerek idareye sunulması kararlaştırıldı.

Bünyamin KANAT                  Nihal YAĞMUR                              Abdurrahman KALAKENGER

Türkçe Öğretmeni              Matematik Öğretmeni                           Matematik Öğretmeni

Kübra TEYYAR                      Özcan KALAYLI                                              Cuma POLAT

İngilizce Öğretmeni             İngilizce Öğretmeni                                       Din Kül. Ah. Bil. Öğrt.

Recep İNCE                        Fazlı TOPAL                                    Sedat GÜZEL

Sosyal Bil. Öğrt                Beden Eğitimi Öğretmeni                 Bilişim Tek. Öğretmeni

Engin BAYBAS                   Seda CEYLAN                      İbrahim TAŞDEMİR

Fen Bilimleri Öğretmeni          Müzik Öğretmeni                    Müdür Yardımcısı